OP EN LANGS HET PARCOURS

ontdek het parcours

Het parcours met start en aankomst aan de Topsporthal, loopt deze editie via Gent, Drongen, Sint-Denijs-Westrem, De Pinte en Sint-Martens-Latem. Het parcours is overwegend in de natuur. Een goede bewegwijzering, seingevers en politiebegeleiding zorgen onderweg voor een goed en vlot verloop van de wedstrijd.

Alle GPX bestanden in zip formaat kan je hier downloaden.

GPX 1,3 km kids – RouteYou
GPX 2,6 km junior – RouteYou
GPX 5 km – RouteYou
GPX 10 km – RouteYou
GPX 21 km halve marathon – RouteYou
GPX 42 km marathon – RouteYou

Hieronder vind je de looproutes in pdf.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE WEDSTRIJD

07u00 – 14u30: afhalen loopnummer, best 30 minuten voor de start van jouw wedstrijd

09u00: start marathon

09u45: start 10 km

11u00: start 5 km wandelen

14u30:  start Kids Run 1,3 km

14u40: start Junior Run 2,6 km

15u00: start halve marathon

15u15: start 5 km

Alle afstanden start en finishen op deze plaats, aan de Topsporthal, Zuiderlaan 14 te Gent. Een startboog zal zichtbaar zijn over de Zuiderlaan, waar de lopers in waves plaats zullen nemen.

Iedere kilometer staat aangeduid. Daarvoor gebruiken we volgende kleuren, die ook op je loopnummer staan:

  • Ultra tripel: paars 
  • Ultra dubbel: blauw
  • Marathon : groen
  • 21km : oranje
  • 10km : zwart
  • 5km : rood
  • Kids & Juniors : geel

Het parcours is NIET officieel opgemeten door de Vlaamse Atletiek Liga.

Bij de 5 km voorzien we op 2,5 km een waterbevoorrading van onze partner Gerolsteiner. Voor de andere langere afstanden is er bevoorrading om de 5km van water en isotone sportdrank van onze sportpartner 6D. Voor de halve/ marathon en ultra lopers zullen er ook bananen en 6D energy cake voorzien zijn. Ook zullen er rijsstaartjes van onze partner Vandemoortele voorzien zijn op de verschillende bevoorradingsposten. 6D Isotone Sportdrank wordt aangeboden in bekers, Water afwisselend sommige posten in bekers en sommige bevoorradingsposten in flesjes van Gerolsteiner Naturell 0,5L.

Let op: We voorzien geen gels om te vermijden dat lopers eventuele krampen krijgen van voeding/ supplementen die ze vooraf nog niet uitgeprobeerd hebben. Dus aangeraden eigen gels mee te brengen. Onze partner 6D zal wel ter plaatse zijn om zijn gels te promoten.

Speciaal aanbod voor de marathon & ultra lopers op de Ghent Marathon! Iedereen kan extra food en drinks vooraf afgeven bij de start, aan te tent “special needs” op de parking van de Topsporthal, en dit ten laatste om 8u! Onze organisatie dropt deze met plezier voor jullie op de speciale tafels aanwezig over de negen bevoorradingspunten. Gelieve uw drinkbussen en food zelf in een afgesloten zak/ per gewenste bevoorradingszone te steken met duidelijke markering van je naam en indicatie van welke bevoorradingszone zodat je deze er gemakkelijke kan terugvinden.

Deze bevoorradingszones zijn er alleen voor de lopers. Denk aan wie na u komt: ook de laatste lopers hebben recht op hun voorraad water/ sportdrank, een stuk banaan en energierepen. Let op: je afval in de daarvoor voorziene containers gooien a.u.b.! In samenwerking met onze partner IVAGO streven we naar het properste loopevent van de wereld, we rekenen op jullie steun!

Aan elke bevoorradingspost zal de positie van de laatste afvalcontainer zeer duidelijk aangegeven staan. We lopen door heel wat natuur en verzoeken daarom de deelnemers en toeschouwers met klem om geen afval achter te laten buiten de bevoorradingsposten.

Alle afstanden hebben een vlak parcours. Aangezien in de onmiddellijke omgeving van de start- en aankomstplaats een aantal snelwegen, treinverbindingen en waterlopen liggen moeten we toch een aantal keer een brug over en/of tunneltje door.

De verharde stukken bestaan hoofdzakelijk uit verkeersluwe rustige landelijke wegen, de onverharde uit makkelijk beloopbare veld- en natuurpaden. Modderige “trailtoestanden” komen absoluut niet voor.

Wij voorzien tempomakers (pacers) voor volgende aankomsttijden van de marathon: 2u59 – 3u15 – 3u30 – 3u45 – 3u59 – 4u15 – 4u30 – 4u45 – 4u59

Voor de halve marathon: 1u25 – 1u30 – 1u40 – 1u50 – 2u00 – 2u10 – 2u20 – 2u30

     

De tijdslimiet voor de marathonlopers bedraagt 6 uren. Op bevel van de politie zullen de wegen weer opengesteld worden voor het verkeer op basis van een tempo van 7min49/km. Wie trager loopt wordt uit de wedstrijd gezet. Men kan wel op eigen risico het parcours vervolgen, maar moet zich aan de verkeersregels houden.

Lopers met een hond zijn bij ons meer dan welkom. Zeker op de halve en volledige marathon. Wel even vooraf een mailtje naar de organisatie sturen om je viervoeter aan te melden. We vragen wel om helemaal achteraan te starten, dit om zo weinig mogelijk andere lopers te hinderen. Houd je hond wel de hele wedstrijd aan de lijn. Goede afspraken maken immers goede (dieren)vrienden.

Er zijn geen fietsbegeleiders toegelaten op het parcours.

Benieuwd hoe het was in 2017? Klik hier!

Van zodra de foto’s van de 2018 editie beschikbaar zijn, komt hier de link. De professionele foto’s worden genomen door Sportograf.

Wil je graag een seintje van zodra jouw foto’s online staan? Dat kan!
Registreer jouw e-mailadres en jouw loopnummer op hun website en je krijgt een bericht van hen van zodra jouw foto’s online staan.

We voorzien een geanimeerde opwarming voor de start van alle loopwedstrijden. Een mooie mix van DJ’s en muziekbands moedigt je aan langs het parcours om aan te komen in de Topsporthal op een pompende beat! 

In de start- en aankomstzone zijn voldoende toiletten aanwezig. Langs het parcours van de marathon en halve marathon zullen op diverse plaatsen mobiele toiletten geplaatst worden.

Op diverse plaatsen kan je de lopers aanmoedigen. Let op: gezien de aard van ons groen parcours zijn heel wat paden te smal voor een vlotte doorstroming van lopers én toeschouwers. Gelieve op deze paden zeer aandachtig te zijn voor de lopers.