IN EN ROND DE TOPSPORTHAL

The place to be: Topsporthal, Zuiderlaan nr. 14, 9000 Gent

Op zondag 28 oktober zullen er vrijwilligers ter beschikking staan voor alle nodige informatie.

Als je voordien nog vragen hebt waarop je het antwoord niet vindt op deze site, contacteer ons dan via info@ghentmarathon.be

De dag van je wedstrijd, zondag 28 oktober, kan je op de 1ste verdieping van de Topsporthal je borstnummer afhalen en dat vanaf 07u00 tot 30 minuten voor de start van je wedstrijd. Pik je je borstnummer liever op voorhand op? Dat kan in het Huis van de Sport (Zuiderlaan 13, 9000 Gent) op:

 • Donderdag 25 oktober: 16u-20u
 • Vrijdag 26 oktober: 10u-20u
 • Zaterdag 27 oktober: 10u-20u

Belangrijk:

 • Als je ingeschreven bent als deel van een groep, dan dient één iemand van de groep de borstnummers van alle lopers van die groep af te halen.
 • Indien je bij je inschrijving vermeld hebt om je loopnummer af te halen bij onze Decathlon partner, gelieve je loopnummer dan af te halen ter plaatse zondag 28 oktober bij de Decathlon stand.

Bestelde T-shirts kunnen opgehaald worden op het moment dat je jouw borstnummer afhaalt. Wisselen van maat is niet mogelijk omdat andere lopers hierdoor niet hun gevraagde maat zouden krijgen. Dank voor je begrip! 

Vanaf 7 u kan je je sporttas afgeven aan de ‘bagage drop zone’. Het is niet mogelijk om losse kledingstukken of plastic zakken af te geven. Breng dus een goed sluitende sporttas mee om je spullen in op te bergen.

Let op: 1 gesloten sporttas per loper.

Er zal een aparte bagage dropzone voorzien zijn voor groepen en ultra lopers.

Afzonderlijk douches en kleedkamers voor M/V zijn te beschikking voor alle deelnemers in de Topsporthal, plaats van start en aankomst voor alle loopafstanden.

Van ‘s morgens tot ‘s avonds kan je op de dag van de marathon terecht in de Topsporthal voor een uitgebreid eet- en drinkassortiment. De wereldkeuken wordt verzorgd door onze partner The Himalaya Club, met een zoete toets door Maître Jopil. Dit alles in een oase van licht & geluid via onze partner SONO, alsook met diverse bars van Vinoscoop en lekkere Gentse bieren o.a. Beer 13.

We werken met jetons, die gekocht kunnen worden aan de kassa. Als betalingssysteem maken we naast cash en bancontact ook gebruik van de app Payconiq. Download de app hier www.payconiq.be

Na je wedstrijd kan je genieten van een gratis massage voor een optimale recuperatie. Massage is één van de beste manieren om de doorbloeding van de spieren te versnellen. Het haalt de knopen uit de spieren, en zorgt ervoor dat voedingsstoffen en zuurstof beter worden opgenomen. Het is dus vanzelfsprekend dat we dit ook op de Pauwels Consulting Ghent Marathon aanbieden.

De Pauwels Consulting Ghent Marathon voorziet gratis kinderopvang en – animatie voor de hele duurtijd van het loopevent zodat de mama’s en papa’s onbezorgd kunnen deelnemen. In de Topsporthal, plaats van start en aankomst van alle loopafstanden, kunnen kinderen spelen in een veilige en gecontroleerde ruimte onder begeleiding van professionele kinderbegeleiding. Ook onze mascotte Victor de draak zal aanwezig zijn met grootste verhalen over zijn kinderdroom deelname aan de Drakenvliegwedstrijd. De kinderen die wensen deel te nemen aan de Kids Run (1,3 km) of Junior Run (2,6km) kunnen zich online inschrijven.

In de start- en aankomstzone zijn voldoende toiletten aanwezig. Lang het parcours van de marathon en halve marathon zullen op diverse plaatsen mobiele toiletten geplaatst worden.

Daginschrijvingen zijn mogelijk tot 30 minuten voor de start van je wedstrijd, maar we raden aan en vragen met aandrang om je voor 14 oktober in te schrijven via de online inschrijvingsmodule op deze website. Dit zorgt voor een vlottere administratieve verwerking. Dank je wel!

Het is niet mogelijk om de dag zelf nog je loopafstand te wijzigen. Dit kan wel online tot de dag voordien. Op de dag zelf kan je je wel nog opnieuw inschrijven voor een nieuwe afstand.

Tot 30 minuten voor de start van je wedstrijd kan je in de Topsporthal, Zuiderlaan nr. 14 te Gent nog inschrijven op de 1e verdieping. Betalen kan Cash of via Bancontact. Prijzen daginschrijvingen:

 • Ultra Tripel (42km + 21km+ 5km) incl. T-shirt: 96 EUR
 • Ultra Dubbel (42km + 21km) incl. T-shirt: 84 EUR
 • Marathon: 65 EUR
 • Halve Marathon: 40 EUR
 • 10km: 25 EUR
 • 5km: 17 EUR
 • 5km wandel: 15 EUR
 • Junior incl. T-shirt: 10 EUR
 • Kids incl. T-shirt: 10 EUR