Deelnemersinformatie

Deelnemersinformatie

Op deze pagina proberen we alle nuttige informatie samen te brengen met betrekking tot de deelnemers. Er zal dit jaar ook een handig pocketboekje uitgebracht worden dat alle informatie bundelt. Dit boekje zal u overhandigd worden bij de ophaling van uw loopnummer op 28 oktober 2018.

Starturen 28 oktober 2018

9:00  Marathon
9:45  10 km
14:00  Halve Marathon
14:15  5 km
14:30  Kidsrun 1,3 km
14:40  Juniorrun 2,6 km

Annuleren :

Annuleren is helaas niet mogelijk. Wijzigen naar een andere loopafstand of nummeroverdracht naar een andere loper/loopster zijn wel mogelijk via de website . In geval van afstandswijziging vindt er geen terugbetaling plaats indien men wijzigt naar een kortere afstand. In geval van wijziging naar een langere afstand dient het prijsverschil oorspronkelijk afstand met de nieuwe afstand betaald te worden. Naamswijziging kan enkel mits een administratieve kost van 5euro.

Begeleiding :

Er zijn GEEN fietsbegeleiders toegelaten.

Bevoorrading :

Bij de 5 km voorzien we op 2.5km een waterbevoorrading. Voor alle andere afstanden is er bevoorrading van water en isotone sportdrank om de 5km.

Deze bevoorrading is er alleen voor de lopers. Denk aan wie na u komt: ook de laatste lopers hebben recht op hun voorraad water/sportdrank, een stuk banaan en energierepen. Afval in de daarvoor voorziene containers gooien aub!

Bewaring sporttas :

Vanaf 7 u kan je je sporttas afgeven aan de 'bagage drop zone'. Het is niet mogelijk om losse kledingstukken of plastic zakken af te geven. Breng dus een goed sluitende sporttas mee om je spullen in op te bergen.

Deelnemingsvoorwaarden :

Voor de marathon (42km) : min 18 jaar op het moment van deelname
Voor de halve marathon (21km): min 16 jaar op het moment van deelname
Voor de 5km & 10km: min 12 jaar op het moment van deelname
Voor de juniors run (2,6km) : 8-12 jaar op het moment van deelname
Voor de kids run (1,3km) : max 7 jaar op het moment van deelname

GPX route :

Een goede bewegwijzering, seingevers en politiebegeleiding zorgen onderweg voor een goed en vlot verloop van de wedstrijd, vanzelfsprekend met hulp van atleten en toeschouwers of volgers. Toch is het tegenwoordig prettig om gebruik te maken van moderne middelen zoals GPS.

Pauwels Consulting Ghent Marathon GPX-bestanden (rechts klikken om te downloaden):

De RouteYou App voor smartphones is gratis en beschikbaar via Google Play (Android) en de App Store (iOS).

  

De links naar RouteYou:

Honden :

Lopers met een hond zijn bij ons meer dan welkom. Zeker op de halve en volledige marathon. Wel even vooraf een mailtje naar de organisatie sturen om je viervoeter aan te melden. We vragen wel om helemaal achteraan te starten, dit om zo weinig mogelijk andere lopers te hinderen. Houd je hond wel de hele wedstrijd aan de lijn. Goede afspraken maken immers goede (dieren)vrienden.

Hoogtemeters :

Alle afstanden hebben een vlak parcours.

Aangezien in de onmiddellijke omgeving van de start- en aankomstplaats een aantal snelwegen, treinverbindingen en waterlopen liggen moeten we toch een aantal keer een brug over en/of tunneltje door.

Kilometeraanduiding :

Iedere kilometer staat aangeduid. Het parcours is NIET officieel opgemeten door de Vlaamse Atletiek Liga.

Ondergrond :

De verharde stukken bestaan hoofdzakelijk uit verkeersluwe rustige landelijke wegen, de onverharde uit makkelijk beloopbare veld- en natuurpaden. Modderige “trailtoestanden” komen absoluut niet voor.

Pacers :

Wij voorzien tempomakers (pacers) voor volgende aankomsttijden van de marathon:
2u59 – 3u15 – 3u30 – 3u45 – 3u59 – 4u15 – 4u30 – 4u45 en 4u59

Voor de halve marathon:
1u30 - 1u40 - 1u50 - 2u00 - 2u10 - 2u20 - 2u30

Parcoursverkenning :

Worden gratis georganiseerd zes maanden voor de marathon onder begeleiding van de MyCoach Marathonman. Datum en tijdstip kan je terugvinden bij voorbereiding & workshops en worden ook ten gepaste tijd in de rubriek ‘nieuws’ meegedeeld.

Tijdslimiet :

De tijdslimiet voor de marathonlopers bedraagt 5 uur 30 minuten. Op bevel van de politie zullen de wegen weer opengesteld worden voor het verkeer op basis van een tempo van 7min49/km. Wie trager loopt, wordt uit de wedstrijd gezet maar kan wel op eigen risico het parcours vervolgen, maar moet zich aan de verkeersregels houden.

Douches en kleedkamers :

Deze zijn voorzien voor alle deelnemers in de Topsporthal.